آیا ممکنه اینستاگرام و واتس آپ دوباره قطع بشه؟!
اختلال عجیبی در روز های گذشته باعث شد تا دسترسی بسیاری از کاربران اینستاگرام، واتس آپ ، فیسبوک و فیسبوک مسنجر مختل شود. با فراموج همراه باشید تا از دلایل این اختلالات و همچنین اطلاعاتی مثبتی که این اختلالات در اختیار کاربران قرار داده بیشتر بگیم...
اختلالات به وجود آمده در واتس آپ ، اینستاگرام ، فیسبوک و فیسبوک مسنجر در سطح جهانی و برای بسیاری از کاربران این اپلیکیشن های کاربردی اتفاق افتاد. در ساعات ابتدایی کاربران واتس آپ مشکلاتی را در مورد ارسال و دریافت فایل های تصویری و ویدیویی گزارش دادند. این مشکلات به واتس آپ ختم نشد و در نهایت کاربران اینستاگرام هم گزارش هایی مبنی بر عدم توانایی استفاده از این اپلیکیشن را گزارش دادند. در ادامه ی تمامی این گزارش ها فیسبوک این اختلالات را تایید کرد ، از کاربران خود عذرخواهی کرد و طبق بیانه ای اعلام کرد از اختلالات با خبر است و "در حال کار برای برگرداندن هر چه سریعتر [سرویسهایش] به وضعیت معمول است"

مقصر اصلی اختلالات!!!
بسیاری از افراد با یکی از بزرگترین و موفق ترین وب سایت های دنیا یعنی فیسبوک آشنا هستند. این وب سایت فعالیت خود را از سال 2004 آغاز کرد در ابتدا مارک زاکربرگ با سرمایه گذاری دوست نزدیک خود اداوردو ساورین فیسبوک را پایه گذاری کرد. این وب سایت شروع به پیشرفت کرد به اعتقاد عده ای فیسبوک توانست آینده شبکه های اجتماعی را تغییر دهد و خط داستانی شبکه های اجتماعی را بازنویسی کند و در ادامه به یک کمپانی بزرگ در دنیای تکنولوژی تبدیل شد به طوری که دیگر فقط و فقط یک وب سایت ساده برای پیدا کردن دوستان نبود. فیسبوک تا سال ها پرکاربر ترین وب سایت دنیا بوده و هست اما هر ایده ای نیاز به تقویت دارد در ادامه همین مسیر توجه مارک زاکربرگ به استارت آپ اینستاگرام جلب شد.
شروع یک ایده
اینستاگرام یک استارت آپ تازه تاسیس بود که در سال 2010 بنا نهاده شد. در ابتدا اینستاگرام شبکه اجتماعی ای بر پایه خاطرات بود. جایی که شما میتوانید لحظات زندگی خود را ثبت کنید و آن ها را مثل آلبوم خاطرات کنار هم نگه دارید همینطور شما می توانید آلبوم خاطرات خود را با دوستان خود به اشتراک بگذارید و نظرات آن ها را مشاهده کنید. در نهایت کمپانی فیسبوک موفق شد در سال 2012 استارت آپ اینستاگرام را خریداری کند و حال اینستاگرام جزیی از این شرکت بزرگ است.

گران ترین خرید یک استارت آپ
یکی دیگر از استارت آپ هایی که نظر مارک زاکربرگ را به خود جلب کرد مسنجر واتس آپ بود. استارت آپی که از سال 2009 کار خود را شروع کرد. توانست کاربران زیادی را جذب کند به طوری که در سال 2013 این مسنجر موفق توانستند 300 میلیون کاربر داشته باشد که رقم قابل توجهی هست. اما سرانجام در فوریه 2014 فیسبوک توانست این مسنجر موفق را با 19 میلیارد دلار از آن خود کند. حال واتس آپ نیز مانند اینستاگرام جزیی از فیسبوک است.
چرا فیسبوک؟! حال می توانیم به این سوال جواب بدهیم چون اینستاگرام و واتس آپ توسط فیسبوک خریداری شده و بر روی سرور های فیسبوک فعالیت می کند.
اختلالات گذشته سرور های فیسبوک در سراسر جهان به وجود آمد که البته کشور های اروپایی ، آمریکای جنوبی و همینطور بخش هایی از آمریکا بیشترین اختلال را داشتند گزارشات بسیار زیادی از خاورمیانه و همچنین ایران نیز دریافت شد.
نقشه اختلالات وب سایت فیسبوک:

نقشه اختلالات اینستاگرام:

نقشه اختلالات واتس آپ:

سر انجام پس از ساعت ها اختلال در سرور های فیسبوک و عدم دسترسی به فیسبوک، فیسبوک مسنجر ، واتس آپ و اینستاگرام مشکل بر طرف شد و فیسبوک در اکانت توییتر خود اعلام کرد:
"مشکل برطرف شدهاست و [سرویسهای] ما ۱۰۰٪ برای همه [بهحالت عادی] بازگشته است."
طبق اعلام رسمی فیسبوک مشکلات به وجود آمده ناخواسته وهنگام "عملیات تعمیر و نگهداری روزمره"به وجود آمده. با وجود اعلام فیسبوک برای عادی بودن شرایط اما همچنان کاربرانی هستند که برای استفاده از این اپلیکیشن ها با مشکل مواجه شده اند.
اینستاگرام چگونه ما را میبیند؟!
به نقل از theverge اختلالات به وجود آمده باعث شد تا متوجه شویم هوش مصنوعی این شرکت چگونه تصاویر را برچسب گذاری می کند. در پی این مشکلات تصاویر این شبکه اجتماعی با برچسب هایشان جایگزین شده بودند. این برچسب ها به ما اطلاعات زیادی از سیستم بینایی هوش مصنوعی اینستاگرام دادند. برای مثال تصاویری با مضمون غذا و تعطیلات توسط هوش مصنوعی اینستاگرام با برچسب هایی نظیر " افرادی در حال خندیدن، گربه ، محیط سرپوشیده" و... مشخص شده بودند.
جالب تر اینکه عکس های موجود در فیسبوک نیز با استفاده از همین هوش مصنوعی برچسب گذاری میشوند و می توانند اطلاعات دقیقی را از عکس ها بدست بیاورند. حال منطقی به نظر می رسد که اینستاگرام چگونه زمانی که شما تصویری را لایک میکنید پست های مشابه را در اکسپلور شما نمایش می دهد. هوش مصنوعی استفاده شده در اینستاگرام با استفاده از آنالیز تصاویر و برچسب گذاری هایی که بر روی تصاویر انجام شده می تواند سلیقه شما را نیز تشخیص دهد.
اینستاگرام در سال 2019 پر کار تر از هر سال شده و علاوه بر استفاده از هوش مصنوعی فیسبوک بر روی برچسب گذاری تصاویر آپدیت های متفاوتی را ارائه می دهد. اگر تا به حال از آپدیت های اینستاگرام در سال 2019 با خبر نشده اید به هیچ وجه مقاله قابلیت های جدیدی اینستاگرام در سال 2019 را از دست ندهید
اینستاگرام از سال 2016 شروع به استفاده از machine learning برای دسته بندی تصاویر کرد این پروژه بخشی از تلاشهای شرکت برای فراهمسازی دسترسی بهتر برای افراد کمتوان بهحساب میآید، بدین ترتیب که برچسبهای یادشده، برای توصیف محتوای عکسها و ویدیوها برای افراد کمبینا و نابینا بهکار گرفته میشوند.
اما ماجرا به همین جا ختم نمی شود در حال حاضر هنوز مشخص نیست که اینستاگرام اطلاعاتی که بدست می آورد را در چه راهی استفاده می کند خوشبینانه ترین حالت نمایش تبلیغات هدف دار برای کاربران است. داده هایی که از تصاویر در اختیار اینستاگرام و فیسبوک قرار می دهیم اطلاعات زیادی در خود دارد اطلاعاتی که می تواند مشخص کند برای مثال: فرد دارای گربه خانگی هست یا نه ، سرگری های اخیر فرد چی بوده؟ ، شهر مورد علاقه اش کجاست؟ و...
پیشرفت های بدست آمده در زمینه machine learning طی سال های گذشته انقلابی را در دنیای بینایی و یادگیری ماشین به وجود آورده به صورتی که می تواند گفت امروزه متحوای بصری هم به انازه محتوای متنی برای ماشین قابل درک است
کلام آخر
یک لیوان نیمه پر همیشه دارای فضای خالی و پر است . امروزه بیشتر شرکت ها به دنبال پیشرفت و توسعه برنامه های مختلف، وب سایت و اپلیکیشن های خود را بروزرسانی می کنند همچنین مشکلات سخت افزاری زیادی نیز در این حوزه وجود دارد پس می توان به نیمه خالی لیوان نگاه کرد و در نظر گرفت که همیشه امکان قطع شدن و اختلال در اینستاگرام ، واتس آپ و فیسبوک وجود دارد.ام نمیه پر لیوان نیز وجود دارد. اختلالات به وجود آمده در سرور های فیسبوک اگر چه باعث عدم دسترسی به برنامه های پر کاربردی مثل اینستاگرام ، واتس آپ ، فیسبوک و فیسبوک مسنجر شد اما باعث شد تا متوجه شویم تا چه اندازه زبان ماشین درک پذیر شده و به پشت پرده واحد جمع آوری اطلاعات یکی از بزرگترین شرکت های دنیا سرک کشیدیم. به نظر شما یادگیری ماشین تا اندازه قابل پیشرفت هست؟